Dag til dag levering & Fri fragt ved køb for min. kr 300,-

ANDESTEG MED ÆBLER OG SVESKER


4-6 personer

Sauce Umami Haute Cuisine Andefond 300 ml.

And:
1 landand (ca. 3600 g)
2 tsk. groft salt
4 skrællede æbler i både
evt. lidt frisk timian
250 g svesker
2 løg
¾-1liter vand 

Sauce:
sky fra bradepanden
1 ps. Sauce Umami Andefond
2 spsk. andefedt
3 spsk. mel
salt og peber
evt. 2-3 tsk. balsamico 

Tilbehør:
rødkål
kogte og/eller brunede kartofler 

And:

  1. Rens anden, fjern evt. fjerrester, og skær vingespidserne af. Gnid anden ud- og indvendigt med salt og peber, og fyld den helt op med æbler og svesker og evt. lidt frisk timian. Luk med kødnåle, og bind vinger og lår ind til andens krop.
  2. Læg vingespidser, hals og indmad (ikke lever) i en bradepande sammen med de upillede løg skåret i både. Læg anden med brystet opad på en rist ovenpå bradepanden. Sæt det hele midt i ovnen ved 250 grader i 20 minutter.
  3. Hæld det afsmeltede fedt ud af bradepanden (gem det), og sæt bradepanden tilbage i ovnen. Hæld vand i bradepanden, skru ned til 175 grader, og steg anden i 1½-2 timer. Tjek at lårbenene kan vrides løs eller tjek lårene med et stegetermometer, der skal vise 75 grader. Lad anden hvile i mindst 30 minutter.

Sauce:

  1. Si skyen fra bradepanden over i en gryde, og skum fedtet af. Kog skyen ind ved svag til middel varme, til den smager godt, og der er ca. 2 dl tilbage.
  2. Tilsæt umami andefond, og giv det et opkog. Skru ned, og lad det simre i 5 minutter.
  3. Smelt andefedt i en gryde, rør melet i, og bag det igennem. Rør den varme fond i lidt ad gangen, og kog sovsen igennem i 8-10 minutter. Smag til med salt og peber og evt. en smule balsamico.

SERVERING: Del anden i underlår, overlår og vinger. Del hvert bryststykke i 3-4 stykker. Læg kødet i et ovnfast fad.  Anret æbler og svesker i en skål. Grill andekødet midt i ovnen, så skindet bliver sprødt.

Tip: Steg anden om formiddagen. Skær den stegte and ud, læg den i et ovnfast fad og stil anden tildækket i køleskabet. Grill anden lige inden serveringen. Varm æbler og svesker i ovnen i et fad dækket med stanniol.

Køb din andefond her:

Sauce Umami Haute Cuisine Andefond 300 ml.

 


Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Vi skriver kun når vi har nyt at fortælle...