Dag til dag levering & Fri fragt ved køb for min. kr 300,-

Hvad er en fond?


Auguste Escoffier udgav i 1903 Le Guide Culinaire (Den store Kogebog), et mesterværk som skabte rammerne for nye retter og tilberedningsmetoder i moderne restaurationsdrift, en standard  som alle verdens førende restauranter stadigvæk benytter sig af.

Fundamentet i Escorffiers køkken var og er stadig fonderne. Auguste Escoffier beskrev nøje i sin kogebog, hvordan en ægte kalvefond skulle tilberedes, og denne fond samt mange andre har siden været DNA’et i det franske Haute Cuisine-køkken. Escoffiers metoder anses stadigvæk som værende de mest banebrydende, i udviklingen af fransk kogekunst på gourmet niveau.

På trods af at det er 113 år siden at disse banebrydende opskrifter på fonder og køkkenteknikker blev udviklet, er det stadigvæk ikke muligt at købe en ægte Haute Cuisine fond i danske dagligvarebutikker. Det laver vi om på nu, så alle danske "foodies" nemt kan tilberede måltider med en velsmag så englene synger.

Auguste Escoffier, beskrev det meget rammende for mere end 100 år siden.

"Fond er fundamentet i al madlavning, uden en ægte fond, kan intet lade sig gøre! Hvis en fond er god, er resten af tilberedningen nem.  Hvis en fond derimod er dårlig eller blot middelmådig, er det helt håbløst, at forvente noget, som bare nærmer sig et velsmagende måltid".

Auguste Escoffier 1903.


Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Vi skriver kun når vi har nyt at fortælle...